Educatieartikel 21 active house
Javascript is uitgeschakeld

Active House

Geplaatst: 10-05-2016
Active House

Het Passiefhuis en Active House principe hebben een aantal overeenkomstige kernwaarden, zoals comfort en energiezuinigheid. Een passiefhuis is een woning die zo min mogelijk energie verbruikt. Bij een Active House daarentegen wordt door de woning energie opgewekt.

Een Active House betreft een energiezuinig gebouw met aandacht voor het binnenklimaat. Het richt zich op de gezondheid en het welzijn van de bewoner. Een Active House heeft een positieve CO2-afdruk, is energie-efficiƫnt en alle gebruikte energie is afkomstig uit hernieuwbare bronnen uit de directe omgeving van de woning. Tot slot wekt het huis meer energie op dan het verbruikt.

Richtlijnen
De Active House organisatie geeft internationale richtlijnen voor het ontwerpen van een Active House. In deze richtlijn staan de drie kernwaarden comfort, energie en milieu centraal. Deze drie kernwaarden zijn vervolgens ieder onderverdeeld in drie principes. Een Active House moet aan alle 9 principes voldoen. De kernwaarde comfort is onderverdeeld in daglicht, thermisch milieu en binnenklimaat. De kernwaarde energie bestaat vervolgens uit energievraag, opgewekte energie en primaire energieprestatie. Tot slot de kernwaarde milieu, deze is onderverdeeld in milieubelasting, waterconsumptie en duurzame constructie.

Certificering
Active House kent in tegenstelling tot het Passiefhuisconcept geen certificering. De huizen kunnen worden toegevoegd aan de website van Active House. Op deze manier wordt de kennis gedeeld met andere gebruikers van de website. Ook worden regelmatig projecten uitgelicht die bijzonder presteren. Alle projecten die online worden geplaatst, worden eerst beoordeeld of ze binnen de categorie Active House vallen.

Active House Nederland
Sinds november 2013 is Active House Nederland actief. De Nederlandse alliantie is opgezet door Aldus bouwinnovatie, Aralco, BBA Binnenmilieu, Blyweert Aluminium, BouwhulpGroep, Duco Ventilation and Sun Control, Saint-Gobain GLASSOLUTIONS, IBM Vastgoedregie, KAW/e architecten, Nieman Raadgevende Ingenieurs, ROCKWOOL, SBRCURnet, Slimbouwen, Bouwbedrijf GJ Van der Hulst , VELUX Nederland en Zehnder Group Nederland.

Overig Kennis

BENG-projecten houtskeletbouw nu beschikbaar 14-03-2022
Belangrijke details bij ontwerpen in HSB 03-03-2022
Houtskeletbouw, een aantrekkelijk alternatief? 03-03-2022
Welke maatregelen kan ik nemen om te voldoen aan BENG? 31-08-2021
TOjuli: Hoeveel impact heeft zomernachtventilatie 27-07-2021
TOjuli: Het effect van zonwering, zonwerend glas en overstekken 27-07-2021
TOjuli: De invloed van oriƫntatie en glasoppervlak 27-07-2021
BENG 1 verlagen door te rekenen met psi-waardes 27-07-2021
Effectiviteit isolatie en luchtdichtheid op BENG 1 27-07-2021
Welke maatregelen zijn het meest effectief voor BENG 2 en 3? 27-07-2021
 

Onze partners

  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
Sluit deze advertentie