Slechtste prijs kwaliteitverhouding britse huizen
Javascript is uitgeschakeld

Slechtste prijs-kwaliteitverhouding Britse huizen

Geplaatst: 26-03-2024
Slechtste prijs-kwaliteitverhouding Britse huizen

LONDEN - Britse huizen hebben de slechtste prijs-kwaliteitverhouding van alle ontwikkelde landen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Britse denktank Resolution Foundation die de kwaliteit van woningen in het land bekritiseert als duur, klein, verouderd en energie-onzuinig.

"Wanneer het op huisvesting aankomt, krijgen Britse huishoudens een inferieur product, zowel in termen van kwantiteit als kwaliteit", schrijft de organisatie. De denktank gebruikte data van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) om de Britse woningvoorraad naast die van vergelijkbare landen te leggen.

Huizen in het Verenigd Koninkrijk bieden minder woonoppervlakte per persoon dan die in andere ontwikkelde landen. Zo scoren de huizen in het land op dat vlak lager dan Frankrijk, Duitsland, Japan, de Verenigde Staten en Taiwan. Ook zijn de huizen minder gunstig gelegen voor banen dan in veel vergelijkbare landen.

De Britse woningcrisis is lange tijd beschouwd als een van de meest duidelijke sociale problemen van het land. Die werd aangewakkerd door een groot tekort aan betaalbare huizen, waardoor de huur- en huizenprijzen zijn gestegen. De situatie werd verergerd door een crisis in de kosten van levensonderhoud, veroorzaakt door de hoge inflatie en rentetarieven. Hierdoor werd het voor Britten moeilijk om de financiering rond te krijgen om een eerste huis te kopen.

Later dit jaar gaan de Britten bovendien naar de stembus. Hoofdeconoom Adam Corlett van de denktank verwacht dat de wooncrisis in het land een belangrijk onderwerp zal zijn tijdens de verkiezingscampagnes, "nu partijen debatteren over hoe ze de problemen van hoge kosten, slechte kwaliteit en lage veiligheid waarmee veel huishoudens worden geconfronteerd kunnen aanpakken".

Overig Bouwnieuws

Honderden leggen werk neer op stakingsdag kleinmetaalbranche 23-04-2024
Vergunningverlening woningbouw weer gedaald 23-04-2024
Alarm over conditie Van Brienenoordbrug 23-04-2024
Bouwplaats Lochem twee maanden na ongeval vrijgegeven 23-04-2024
Provincie baalt dat Schiphol stikstofruimte opkoopt 22-04-2024
IMF dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek 22-04-2024
Prijzen koopwoningen in maart ruim 5 procent gestegen 22-04-2024
'Op termijn huizeneigenaar verplichten te verduurzamen' 22-04-2024
Huurprijzen vrije sector blijven stijgen door krimp aanbod 18-04-2024
Duurdere huizen worden veel sneller verduurzaamd 18-04-2024
 

Onze partners

  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
Sluit deze advertentie