Mona keijzer bevestigt woonminister te worden
Javascript is uitgeschakeld

Mona Keijzer bevestigt woonminister te worden

Geplaatst: 13-06-2024
Mona Keijzer bevestigt woonminister te worden

DEN HAAG - Mona Keijzer (BBB) bevestigt tegen De Telegraaf dat zij in het volgende kabinet minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wordt. Ook wordt zij namens haar partij een van de vicepremiers. Dinsdag bevestigden bronnen al dat Keijzer de woonportefeuille zou krijgen en vicepremier zou worden.

"Het is een buitengewone eer dat ik dit mag doen", zegt Keijzer tegen De Telegraaf. Ze vindt het "nog niet gepast" om nu al te vertellen wat ze van plan is met haar ministerie. "Pas wanneer ik bij de koning ben geweest, is het een feit."

Keijzer heeft zich als woordvoerder van het woondossier geprofileerd als iemand die zich hard maakt voor de belangen van vastgoedbeleggers en ontwikkelaars. Zij verzette zich hevig tegen de wet van Hugo de Jonge waardoor huurprijzen in het middensegment gemaximeerd zouden worden. Volgens Keijzer leidt deze Wet betaalbare huur ertoe dat beleggers en verhuurders geen brood meer zien in de huurmarkt en zich terugtrekken. Daardoor zou het al krappe woningaanbod nog verder krimpen, vreest zij.

Vertrekkend demissionair woonminister De Jonge (CDA) probeert het wetsvoorstel nog zo snel mogelijk door het parlement te loodsen, zodat de wet op 1 juli kan ingaan. De wet is al door de Tweede Kamer en moet nog door de Eerste Kamer. De behandeling staat gepland op 18 juni en de stemming is een week later. Dat is net voordat het nieuwe kabinet naar verwachting zal aantreden.

Keijzers partij BBB spreekt zich al langer uit voor de belangen van de vastgoedmarkt. In een verkiezingsdebat in november vorig jaar zei partijleider Caroline van der Plas nog dat de politiek beter moet luisteren naar beleggers. Zij "willen zich ook gehoord en gezien voelen", aldus Van der Plas. De BBB-leider sprak toen haar hoop uit dat over tien jaar de woningmarkt minder gereguleerd is en er meer "experimenteerruimte" komt voor bouwers en beleggers.

Overigens is Keijzer de enige bewindspersoon behalve beoogd premier Dick Schoof die überhaupt in de media spreekt over haar ministerschap. Dinsdag bevestigde ze aan media in het kabinet te komen.

Overig Bouwnieuws

Veel meer nieuwbouwwoningen verkocht 11-07-2024
'Huizenprijzen stijgen in 2025 minder hard dan dit jaar' 11-07-2024
Gevelplaat van HvA-gebouw gevallen 11-07-2024
'In 2024 krimpt de bouw verder door' 11-07-2024
Meer burenruzies over verbouwingen 11-07-2024
Grote bedrijven verwachten meer kantoorruimte af te stoten 11-07-2024
Fors meer woningen mogelijk door panden te verbouwen 11-07-2024
Unanieme steun voor plan snellere woningbouw in Noord-Holland 09-07-2024
'Minister moet inzetten op zo veel mogelijk bouwen' 09-07-2024
'Tekort betaalbare huizen niet op te lossen met dure huur' 09-07-2024
 

Onze partners

  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
Sluit deze advertentie