Live cases kern van building holland 2012
Javascript is uitgeschakeld

‘Live cases’ kern van Building Holland 2012

Geplaatst: 20-09-2011

Building Holland, een tweejaarlijks nationaal vakevenement voor ontwerp en bouwtechniek voor nieuwbouw, renovatie en herbestemming, introduceert de komende editie drie nieuwe ‘Live Cases’. In deze demonstraties bundelen deelnemers hun expertise en geven inzicht in geïntegreerde oplossingen op het gebied van ‘Flexibiliteit & Aanpasbaarheid’, ‘Upgrading & Verduurzaming’ en ‘Verslimming van gebouwen’.

De bouwopgave verandert, het accent verschuift van nieuwbouw naar renovatie en herbestemming. Ondertussen krimpt de markt en zoeken opdrachtgevers met krappere budgetten naar oplossingen met meer toegevoegde waarde voor dezelfde prijs. Als antwoord op de veranderde markt ontwikkelen koplopers nieuwe technische oplossingen. Nynke Lipsius, beursmanager van Building Holland, is zeer enthousiast over de live cases die deze technische oplossingen voor het voetlicht brengen: “Zo introduceerde Building Holland 2010 in samenwerking met VBI een live case waarin toonaangevende partijen in de bouw ‘het nieuwe bouwen’ lieten zien.” Het themaplein Integraal Bouwen was in 2010 een succes. In 2012 zet de beurs een stap voorwaarts en introduceert de organisatie drie live cases in samenwerking met exposanten. “Door deze unieke cases met geïntegreerde producten en slimme samenwerkingen ervaart de bezoeker direct de verschillende innovatieve toepassingen in een echte praktijksetting. De live case ‘Flexibiliteit & Aanpasbaarheid’ draait om gebouwen die zich kunnen aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Met aanpasbare gebouwen kan ingespeeld worden op de variërende vraag naar woon- en gebruiksruimte. Flexibiliteit in de functionaliteit maakt het object waardevast. Deze live case wordt momenteel met VBI uitgewerkt”, aldus Lipsius. Onder de noemer ‘2020Today’ presenteert Kingspan Duurzame Bouwsystemen samen met betrokken partners de live case op het gebied van ‘Upgrading & Verduurzaming’. In deze demonstratie wordt ingegaan op de nieuwste technieken en oplossingen voor duurzame renovatie van zowel woningen als gebouwen.

Eindgebruikers
In de live case ‘Verslimming van gebouwen’ worden technische oplossingen getoond die gebouwen steeds slimmer maken. Eindgebruikers stellen steeds hogere eisen aan de prestaties van een gebouw, zoals een duurzaam binnenklimaat. Lipsius: “De toepassing van domotica maakt het mogelijk dat we steeds langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Naast het uitgebreide aanbod van exposanten en de live cases worden er in ‘future labs’ op de beursvloer ervaringen uitgewisseld tijdens lezingen, workshops en netwerkmomenten.” Voor deze kennistheaters werkt Building Holland samen met belangrijke partijen in de industrie en bouw, kennispartijen als TU’s en onderzoeksinstituten, branche- en belangenorganisaties en diverse vooraanstaande opinievormers Het vak evenement biedt verder het complete overzicht van leveranciers, trends en innovaties op het gebied van Ruwbouw, Afbouw/Inrichting, Gebouwtechniek, Inrichting buitenruimte en Diensten/Procesondersteuning en –beheersing.

Congres ‘Hoe marktconform is huisvesting?’
Vooruitlopend op de vakbeurs in april 2012 presenteert Building Holland op donderdag 27 oktober in Amsterdam RAI een congres met als thema: ‘Hoe marktconform is huisvesting?’. Het congres maakt deelnemers wegwijs in het denkproces en de praktijk van duurzaamheid en duurzaam bouwen en renoveren. Ondernemers, visionaire experts en bestuurders in invloedrijke netwerken in de bouwsector tonen tijdens het congres aan dat de eindgebruiker het laatste woord heeft. Wat betekent dit voor de industrie, het vastgoed, de architectuur, de installatie-branche, de adviseur en de eindgebruiker? Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met Vastgoedjournaal. Voor alle partijen in de sector liggen er kansen om samen in te spelen op de marktvragen, nieuwe samenwerkings- en verdienmodellen te creëren en daarbij duurzaamheid centraal te stellen. Ervaren koplopers en vertegenwoordigers van de Y-generatie in de sector debatteren samen met de deelnemers in de zaal over de belangrijkste stakeholder: de eindgebruiker. Steeds vaker vraagt de eindgebruiker om rendementsberekeningen van zijn investeringen, inzicht in de technische innovaties en de flexibele gebruiksmogelijkheden van het object. De dagvoorzitters Piet Oskam (directeur CIB – Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom) en Marcel de Boer (CEO Troostwijk) vragen de gastsprekers naar hun initiatieven en nieuwe formules. Gastsprekers zijn onder anderen afkomstig van: VolkerWessels, Unica Groep, AT Osborn, Corenet Global Benelux, Triodos Vastgoedfonds, KPMG, Deloitte, Imtech, VU Amsterdam, Leden van De Nieuwbouw, Meer Met Minder Energie, Bouwend Nederland, UNETO-VNI en E.Nu* coöporaties. Allen zullen zij aantonen dat duurzaam vastgoed succesvol aan de man te brengen is. Het congresprogramma op donderdag 27 oktober 2011 begint vanaf 09.30 uur in de RAI te Amsterdam en duurt tot circa 15.30 uur met zowel tijdens als aansluitend veel gelegenheid tot netwerken.

Aanmelden kan via www.buildingholland.nl

Overig Bouwnieuws

Duizenden stukken grond van waterschap mogelijk 'ingepikt' 06-05-2025
Noordelijke regio onthult toekomstvisie stedelijk netwerk 06-05-2025
'Verwerking van afgedankte zonnepanelen blijkt niet op orde' 06-05-2025
'Bouw studentenkamers in de knel door huurbevriezing' 06-05-2025
Omgevingsdienst wil onderzoek naar houtstook verbod 06-05-2025
Provincies onderzoeken een gezamenlijk warmtebedrijf 06-05-2025
55-plusser kiest woningverbetering door schaars huizenaanbod 01-05-2025
Private sociale huurder betaalt zonder bevriezing meer 01-05-2025
Groot overschot zonnestroom leidt tot negatieve stroomprijs 01-05-2025
'Meer huizen verkocht ondanks onzekerheid economie' 01-05-2025
 

Onze partners

  • Ventistone
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
Sluit deze advertentie