Fataal ongeluk bij brug in aanbouw bam
Javascript is uitgeschakeld

Fataal ongeluk bij brug in aanbouw BAM

Geplaatst: 22-02-2024
Fataal ongeluk bij brug in aanbouw BAM

BUNNIK - Bouwbedrijf BAM "heeft met grote droefheid kennisgenomen" van het ongeluk met een brug in aanbouw in Lochem. "Dat hebben we ook intern via alle kanalen gedeeld", laat een woordvoerder van de onderneming weten. Maar hij "kan nog geen nadere informatie geven op dit moment" over onder meer de slachtoffers. "We kunnen op dit moment niet meer zeggen dan door de veiligheidsregio is medegedeeld."

Woensdag begon BAM met het in elkaar zetten van de brugdelen. Het ging mis toen een van de bogen van de brug tijdens het takelen losraakte. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren. Twee mensen zijn om het leven gekomen en twee anderen raakten gewond. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk.

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van Lochem heeft gezegd zeer geschokt te zijn door wat er is gebeurd. Hij sprak na het fatale ongeluk met veertig tot vijftig werknemers van het betrokken bouwbedrijf. Volgens hem heeft het de eerste prioriteit om hen te helpen met onder meer psychosociale zorg.

Op de bouwplaats in Lochem staan ook grote kranen van het Belgische bedrijf Aertssen. Die onderneming reageerde nog niet op vragen om commentaar.

Vorig jaar raakte bouwconcern BAM ook al betrokken bij een ernstig ongeluk, waarbij een medewerker van het bouwbedrijf om het leven kwam. Een trein botste in Voorschoten op een bouwkraan van BAM die op het spoor stond. De bestuurder van de bouwkraan overleed.

Volgens de meest recente cijfers van de Arbeidsinspectie overleden er in Nederland in 2022 51 mensen door een arbeidsongeval. De meeste slachtoffers vielen in de bouw, daar overleden in dat jaar tien mensen.

Overig Bouwnieuws

Honderden leggen werk neer op stakingsdag kleinmetaalbranche 23-04-2024
Vergunningverlening woningbouw weer gedaald 23-04-2024
Alarm over conditie Van Brienenoordbrug 23-04-2024
Bouwplaats Lochem twee maanden na ongeval vrijgegeven 23-04-2024
Provincie baalt dat Schiphol stikstofruimte opkoopt 22-04-2024
IMF dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek 22-04-2024
Prijzen koopwoningen in maart ruim 5 procent gestegen 22-04-2024
'Op termijn huizeneigenaar verplichten te verduurzamen' 22-04-2024
Huurprijzen vrije sector blijven stijgen door krimp aanbod 18-04-2024
Duurdere huizen worden veel sneller verduurzaamd 18-04-2024
 

Onze partners

  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
Sluit deze advertentie