Duizenden stukken grond van waterschap mogelijk ingepikt
Javascript is uitgeschakeld

Duizenden stukken grond van waterschap mogelijk 'ingepikt'

Geplaatst: vandaag
Duizenden stukken grond van waterschap mogelijk 'ingepikt'

TIEL - Het waterschap Rivierenland heeft mogelijk op zo'n 6000 plekken te maken met partijen zoals ondernemers en huizenbezitters die grond van het schap onrechtmatig gebruiken. Het gaat bijvoorbeeld om boeren die er gewassen op verbouwen of mensen die stukjes grond bij hun tuin hebben getrokken. Dat bevestigt het waterschap na berichtgeving van Omroep Gelderland.

Het waterschap onderzoekt hoe groot het verboden grondgebruik precies is. Uit schattingen komt een oppervlakte van ongeveer 100 hectare naar voren, zegt een woordvoerster. Rivierenland benadrukt dat het om een inventarisatie gaat en dat er nog veldwerk nodig is om de exacte omvang vast te stellen. Ook moet eind dit jaar nog besloten worden hoe de situatie aangepakt moet worden.

In de meeste gevallen lijkt het om tuinen te gaan waar grond van het waterschap is toegeëigend. "Maar er is ook weleens een bedrijventerrein dat een stukje inpikt voor opslag", zegt de woordvoerster. "Met sommige van die gronden doen we lange tijd niks, maar ze zijn wel een belangrijk onderdeel van ons arsenaal." Volgens de woordvoerster zorgt de huidige situatie niet voor acute problemen voor het waterbeheer.

Rivierenland zegt ervan uit te gaan dat het alle grond in principe terug kan krijgen. Sommige stukken zijn mogelijk jaren geleden al toegeëigend, maar dat hoeft volgens het waterschap niet te betekenen dat het eigendomsrecht daardoor vervalt. "Dat ligt onder meer aan de inrichting, ligging en aan hoe de persoon die het erbij heeft gepakt ermee is omgegaan." Het schap stelt dat meer instanties die veel grond bezitten met onrechtmatig gebruik te maken krijgen.

Overig Bouwnieuws

Noordelijke regio onthult toekomstvisie stedelijk netwerk 06-05-2025
'Verwerking van afgedankte zonnepanelen blijkt niet op orde' 06-05-2025
'Bouw studentenkamers in de knel door huurbevriezing' 06-05-2025
Omgevingsdienst wil onderzoek naar houtstook verbod 06-05-2025
Provincies onderzoeken een gezamenlijk warmtebedrijf 06-05-2025
55-plusser kiest woningverbetering door schaars huizenaanbod 01-05-2025
Private sociale huurder betaalt zonder bevriezing meer 01-05-2025
Groot overschot zonnestroom leidt tot negatieve stroomprijs 01-05-2025
'Meer huizen verkocht ondanks onzekerheid economie' 01-05-2025
Verkoop warmtepompen flink gegroeid 01-05-2025
 

Onze partners

  • Terwa Construction Group
  • Ventistone
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
Sluit deze advertentie