College rotterdam komt met plan opvolger feyenoord city
Javascript is uitgeschakeld

College Rotterdam komt met plan opvolger Feyenoord City

Geplaatst: 21-05-2024
College Rotterdam komt met plan opvolger Feyenoord City
©Orange Architects

ROTTERDAM - Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad twee bestemmingsplannen voor het woningbouwproject Stadionpark in Rotterdam-Zuid gepresenteerd. De nieuwe plannen zijn nodig, omdat de Raad van State eind 2022 een streep zette door het bestemmingsplan Feyenoord City.

De bouw van achthonderd woningen aan de Colosseumweg en het Mallegat zijn de eerste grote projecten van het omvangrijke plan. Als de gemeenteraad snel instemt, kan volgens bouwwethouder Chantal Zeegers "direct worden begonnen met alle bouwvoorbereidingen". Er komt een grote variatie aan woningen voor senioren, alleenstaanden, gezinnen en samenwonenden verdeeld over sociale huur, midden- en hoogsegment. Ook wordt gezorgd voor een open verbinding met de wijk Hillesluis, die nu nog gescheiden wordt door het spoor.

De bouw van duizenden woningen in Stadionpark gaat naar verwachting tien jaar duren. Volgend jaar begint de aanleg van het Getijdenpark Feyenoord met een steiger in en aan de Maas. De woningbouw voor de Rosestraat en Waterkant start in de loop van 2027.

Voor de Veranda, de wijk naast stadion De Kuip, en de Stadiondriehoek, het gebied rond het stadion zelf, zijn er nog geen concrete plannen. De gemeente wil graag woningen bouwen in de nabijheid van het voetbalstadion. Om dit mogelijk te maken wil de gemeente een kleine 12 miljoen euro betalen. De Kuip mag dan in de toekomst geen concerten meer organiseren. Zowel in de raad als bij voetbalclub Feyenoord zijn bedenkingen tegen dit plan.

Naar verwachting begint rond 2030 de bouw van de nieuwe stadsbrug met snelle ov-verbindingen tussen Zuid en Noord en het NS-station Stadionpark, het huidige evenementenstation Stadion Feyenoord.

Feyenoord besloot in 2022 niet verder te gaan met de plannen voor een nieuw stadion aan de Maas omdat er angst was dat de kosten ervan boven het half miljard zouden uitkomen. Hierdoor sneuvelde ook het bestemmingsplan Feyenoord-City bij de Raad van State.
 

Onze partners

  • Therminon
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
  • Holonite
Sluit deze advertentie