Burgemeester zaltbommel in de fout bij verbouwing eigen huis
Javascript is uitgeschakeld

Burgemeester Zaltbommel in de fout bij verbouwing eigen huis

Geplaatst: 07-02-2024
Burgemeester Zaltbommel in de fout bij verbouwing eigen huis

ZALTBOMMEL - Burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel heeft alsnog een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van kozijnen met dubbelglas in zijn woning, een rijksmonument. Hij had die ramen op grond van de monumentenvergunning niet mogen plaatsen en kreeg dat in september vorig jaar te horen, zo blijkt uit een brief die Van Maaren aan de Bommelse gemeenteraad heeft gestuurd. De wethouders in het Bommelse college moeten nog beslissen of de vergunning wordt afgegeven.

"Ik probeer zo goed mogelijk samen te werken om alsnog tot voldoende resultaat te komen voor een toestemming in de vorm van een vergunning. Daarmee zal ik te zijner tijd weer aan de regelgeving voldoen, maar nogmaals, dit had gewoon niet zo gemoeten", aldus de burgemeester van Zaltbommel. Van Maaren betreurt wat er is gebeurd. "Van mij mag verwacht worden dat ik zaken verricht conform wet- en regelgeving. Dat is niet gebeurd. Mijn oprechte excuses!"

Gevels van historische panden mogen niet zomaar worden veranderd door bijvoorbeeld nieuwe kozijnen en ramen. Daar zijn strenge voorschriften voor. Het pand van Van Maaren maakt deel uit van het beschermde stadsgezicht van Zaltbommel en is eeuwenoud. In de vergunning die Van Maaren kreeg voor een verbouwing stond dat hij binnenshuis ramen achter de bestaande kozijnen mocht plaatsen, maar hij liet kozijnen en ramen vervangen. "Mij is medio september gebleken dat ik daarvoor advies en toestemming had moeten vragen", aldus Van Maaren. "De aanpassing terugdraaien is helaas niet mogelijk."

Volgens het Brabants Dagblad heeft de voorzitter van de plaatselijke monumentencommissie een integriteitsmelding gedaan bij de provincie Gelderland. Want met de overtreding "schaadt de burgemeester het aanzien van het openbaar bestuur en van de hele gemeente", zegt hij tegen de krant. De gemeenteraad van Zaltbommel vergadert woensdagavond in besloten kring over de kwestie.

Overig Bouwnieuws

Oostzaan mag tijdelijke woningen bouwen in natuurgebied 29-02-2024
Meeste natuur in 2030 nog overbelast met stikstof 29-02-2024
Recordhoeveelheid aan windenergieproductie erbij in EU 29-02-2024
Rockwool dringt CO2 uitstoot met meer dan de helft terug 29-02-2024
Woontop: Bezwaarprocedures moeten worden ingekort 29-02-2024
Gemeentelijke woonlasten fors gestegen 28-02-2024
Wassenaar stemt voor woningbouw op ANWB-complex 28-02-2024
Verduurzamingsfonds voor woning in trek 27-02-2024
Veel ondernemers verwachten weer prijsstijgingen 27-02-2024
Stedin roept op laadpaal in de middag uit te zetten 27-02-2024
 

Onze partners

  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
Sluit deze advertentie