Bouwnieuws - ?url=https: - - alwaysopen24.com
Javascript is uitgeschakeld

Laatste nieuws

Koophuizen zijn opnieuw duurder geworden

Koophuizen zijn opnieuw duurder geworden

DEN HAAG - Koophuizen zijn vorige maand opnieuw duurder geworden, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In januari kostte een huis gemiddeld meer dan 433.000 euro, wat 1,8 procent meer is dan in januari vorig jaar. De huizenprijzen stegen in december ook van jaar op jaar.

Recordomzet voor Arcadis, een derde meer winst

Recordomzet voor Arcadis, een derde meer winst

AMSTERDAM - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft vorig jaar een recordomzet behaald, maar zag de groei in het laatste kwartaal wel afzwakken. De operationele winst groeide in het afgelopen jaar met een derde tot 391 miljoen euro.

Fataal ongeluk bij brug in aanbouw BAM

Fataal ongeluk bij brug in aanbouw BAM

BUNNIK - Bouwbedrijf BAM "heeft met grote droefheid kennisgenomen" van het ongeluk met een brug in aanbouw in Lochem. "Dat hebben we ook intern via alle kanalen gedeeld", laat een woordvoerder van de onderneming weten. Maar hij "kan nog geen nadere informatie geven op dit moment" over onder meer de slachtoffers. "We kunnen op dit moment niet meer zeggen dan door de veiligheidsregio is medegedeeld."

Wachtlijst stroomnet explodeert door energietransitie

Wachtlijst stroomnet explodeert door energietransitie

AMSTERDAM - Bijna 10.000 bedrijven en instellingen wachten op een aansluiting op het stroomnet. Dat is in grote delen van Nederland vol, waardoor wachtlijsten steeds langer worden. Grootverbruikers moeten vaak jaren geduld hebben. Dat blijkt uit cijfers die Netbeheer Nederland op verzoek van de Volkskrant heeft verzameld bij regionale netbeheerders als Enexis, Stedin en Alliander.

Wonen wordt komende jaren duurder door klimaataanpassing

Wonen wordt komende jaren duurder door klimaataanpassing

DEN HAAG - Wonen in Nederland wordt de komende jaren veel duurder omdat huizen moeten worden aangepast aan klimaatverandering, melden de hoofdeconomen van ABN AMRO, ING en Rabobank in een rapport. Zonder ingrijpen van vooral de overheid worden de verschillen tussen arme en rijke mensen nog groter. Een deel van de huiseigenaren heeft volgens hen dan ook hulp nodig om hun huis klimaatbestendig te kunnen maken.

'Zonder arbeidsmigrant minder betaalbare huizen'

BAARN - Als Nederland onaantrekkelijker wordt voor arbeidsmigranten, wordt het moeilijker om de bouw van het aantal benodigde huizen te halen. Dat zegt bouwbedrijf Van Wijnen, in reactie op het onderzoek van marktonderzoeker Intelligence Group. Dat concludeert donderdag dat Nederland snel onaantrekkelijk wordt voor kennis- en arbeidsmigranten. "Voor ons is het van belang dat ze er zijn en dat er toegang is tot die groep. Anders wordt het lastiger om het woonprobleem op te lossen", zegt hr-directeur Tahlvik Leung.

 

Onze partners

  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
Sluit deze advertentie